2024. május 3., péntek
FONTOS

Féltávnál tart a Gyulai Várfürdő történetének egyik legnagyobb beruházása

A főépület átalakítása mellett a pihenőterek bővítése, illetve a reumatológiai épület integrációja zajlik a létesítményben.

A főépületben 180 négyzetméterrel bővül a pihenőtér, amire azért van szükség, mert egy új éttermet is kialakítanak ott. Emellett egy visszatérő problémát is kiküszöbölnek, ugyanis jelentősen megnövelik az öltözők számát.

Hamarosan elkészül az új részen a masszázs részleg a várfürdő területén. A munkálatok az utolsó fázisban tartanak. Amint ez elkészül, akkor a régi helyen elkezdődik az étterem kialakítása.

Kun Miklós kiemelte, a 2023-as árbevétel meg fogja haladni a 2 milliárd forintot, az eredmény pedig 2-300 millió forint körül alakul majd. A látogatószám pedig megközelíti a 2019-es “arany évet”, így 580 ezer látogatót prognosztizálnak. Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta, ez a tendencia várhatóan fennmarad az előttünk álló években is, hiszen Magyarországon a legfelkapottabb turisztikai desztinációk minden esetben fürdőhöz kötődnek. A tartózkodási idő lerövidült, viszont a költési hajlandóság emelkedik. Az idősebb, gyógyturisztikai céllal érkező vendégkör aránya csökken, de emelkedik a családos, gyermekekkel érkező fiatalabb generáció.

A tavalyi év beruházásainak fókusza az energiahatékony működést szolgálta. 2024-ben megpróbálják az így megtakarított pénzt a szolgáltatási minőség fejlesztésére fordítani.

Kun Miklós kiemelte, az előttünk álló évtizedben az a cél, hogy megszólítsák azokat a fiatalabbakat, akik értékelik a gyógyvíz jótékony hatásait, hogy a jövőben használják a különböző gyógyászati kezeléseket.

 

Nézze meg ezt is:

Szövődményszűrési lehetőség Békéscsabán

  A közelmúltban indult a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekdiabétesz gondozójában a cukorbeteg gyermekek szövődményszűrése. …