2024. április 30., kedd
FONTOS

Díjazták a 2023-as év legkiemelkedőbb sportolóit és edzőit

Kertes István, a Gyulasport Nonprofit Kft ügyvezetője kiemelte, örömteli a szombati esemény, hiszen utoljára 2020-ban rendeztek utoljára bált. Egy hatalmas sportolói közösségről van szó Gyulán, több, mint 400-an gyűltek össze a rendezvényen.

A szombati, a városi tornacsarnokban megtartott eseményen Görgényi Ernő polgármester beszédében kiemelte, a sport jellemzően közösségi tevékenység és közösségi öröm. Ehhez hozzá tartoznak az ünnepi pillanatok.

“A Város Sportjáért” elismerést Tóth András úszóedző vehette át. Pályafutásának első nemzetközi szinten is kiemelkedő versenyzője Kovács Kornélia volt, aki 1999-ben a Moszkvai Ifjúsági Európa bajnokságon 800 m és 400 m-es gyorsúszásban Ifjúsági Európa Bajnok lett, majd több alkalommal korosztályos magyar bajnoki címet és dobogós helyezést ért el.

Az eseményen díjazták a tavalyi év legjobb női sportolóit is. Kovács Hédi teniszezőt, Szamos Panna Eszter úszót és Cseresznyés Petra úszót.

A legjobb férfi sportoló díjat vehetett át Kempf Zoltán BMX versenyző. 2023-ban magyar bajnok lett, az Európa Bajnokságon pedig a 6.helyen végzett.

A férfiak között díjat vehetett még át Oláh Imre teniszező, és Nacsa Domán úszó.

Az év csapatait is díjazták. A CZ-Gyulasport Nonprofit Kft. NBII. Női Felnőtt Kézilabda csapata, a Gyulai SE Dig-Build Teke Csapata, és a Tenisz Szabadidő Sport Klub OB II Felnőtt Férfi Csapat kapott egy-egy kupát.

Az eseményen díjazták az év ifjúsági csapatait, a jövő tehetségeit, emellett a szenior, a speciális, valamint a szabadidő sportoló kategória legkiválóbbjait is.

 

Nézze meg ezt is:

Köszönöm a zenét: filmslágerek szólaltak meg Gyulán

  Számos ismert filmsláger dallamai csendültek fel péntek este, az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A …