2024. április 29., hétfő
FONTOS

Fontos határidőre figyelmeztet a NAV

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme utáni igazolásokat, hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Ezeket nem kell beküldeni az adóhatásághoz, viszont az elévülési idő végéig meg kell őrizni.

Hamarosan kézbesíti az adóigazolásokat az előző évi jövedelmek után a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, hívta fel a figyelmet Molnár-Bárdos Diána sajtófelelős. Február közepéig mindenki kézhez kapja a jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat. Ezek után tudják majd ellenőrizni az adózók az SZJA-bevallási tervezetüket, fogalmazott Molnár-Bárdos Diána. Itt arra kell figyelni, hogy megfelelő adatok szerepelnek-e a tervezetben.

A február 15-e a KATA-s vállalkozók számára is fontos dátum, hiszen addig kell benyújtaniuk az adóbevallásukat, mondta a sajtófelelős. A magánszemélyeknek és az egyéni vállalkozóknak az eddigi gyakorlat szerinti, május 20-i bevallási határidő érvényes és ekkor kell rendelkezni az 1+1% felajánlásáról is. Molnár-Bárdos Diána kiemelte, hogy január 1-étől változott a gépjárműadó fizetésére vonatkozó szabályzat.

A szakértők hangsúlyozzák, a NAV-felületen olyan szolgáltatással is találkozhatnak az érdeklődők, amelynek segítségével elektronikusan is beküldhetők az elkészített bevallások, de újdonságokkal is szolgálnak a lakosság számára.

 

Nézze meg ezt is:

Máltai tanulmányúton járt a GFE delegációja

  A napokban tért haza Máltáról a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának három oktatója, akik …