2024. április 29., hétfő
FONTOS

Újabb öt évre megalakult a tankerületi tanács

 

Kedden ülésezett a Gyulai Tankerületi Központ Tankerületi Tanácsa és Antiszegregációs Munkacsoportja. Az évértékelésen és a beszámolókon túl, a grémium megválasztotta tagjait a következő ötéves ciklusra.

Emléklapok átadásával vette kezdetét a gyulai tankerületi tanács keddi ülése. Az öt évvel ezelőtt alakult grémium javaslattevő, véleményező és egyben döntéshozó testület, hangsúlyozta Teleki-Szávai Krisztina. Feladata elsősorban a helyi, területi és térségi környezeti értékek összehangolása a tankerületi központ tevékenységével összefüggő oktatási célokkal. A tanácsvezető kiemelte, a január végi ülés lehetőséget ad egy átfogó értékelésre és a jövő céljainak megfogalmazására is.

A gyulai fiatalság is képviselteti magát a testületben. Horváth Sára diákönkormányzati vezető a Gyulán folyó diákéletről számolt be. Nagyon különleges és aktuális témával, a pályaválasztással készült a tanácsülésre Zámori Ida.

A települési önkormányzatok képviseletében, a Kisvárosok Szövetsége delegáltjaként vesz részt a tanács munkájában Görgényi Ernő. A polgármester kiemelte, azért is fontosak az olyan fórumok, mint a tankerületi tanács, mert lehetőséget teremtenek az iskolarendszerrel történő élő kapcsolat ápolására.
A tankerületi tanács részeként működik az antiszegregációs munkacsoport, mondta Kepenyes András. A csoportvezető kiemelte, állandó feladatuk, hogy valamennyi gyermek egyenlő esélyeket kapjon és olyan programokban vegyen részt, amelyek a deszegregációs folyamatokat erősítik.

Az újabb öt évre megválasztott tankerületi tanács munkája a jövőben is segíti a hosszú távú köznevelés-igazgatási célok összehangolását a megalapozott fenntartói döntéshozatalban.

 

Nézze meg ezt is:

Idén is megrendezték az Országos Bibliai Történetmondó Versenyt Gyulán

A hagyományokhoz híven nyitó áhítattal kezdődött péntek délelőtt az Országos Bibliai Történetmondó Verseny Gyulán. Baráth …