2024. április 29., hétfő
FONTOS

A mesterséges intelligenciával foglalkoztak a Gyulai Felsőoktatás Napján

A jövő megkezdődött – A mesterséges intelligencia szerepe mindennapi életünkben címmel rendezték meg csütörtökön a Gyulai Felsőoktatás Napját.

A városháza dísztermében azt ünnepelték, hogy a 2017-ben a Gál Ferenc Egyetem elődje vette át a gyulai felsőoktatás működtetését, és mint az elmúlt években bebizonyosodott, megerősítette, fejlesztette azt.
A programon Kiss-Rigó László püspök hangsúlyozta, Isten partnernek teremtette az embert, a művészek, a sportolók is partnerek Isten számára.

Takács Árpád főispán arról beszélt, hogy már a negyedik ipari forradalom időszakát éljük, a jövő pedig nem elkezdődött, hanem már javában tart. Hangsúlyozta, a technológiai vívmányok megfelelő alkalmazása mellett Békésben egyfajta szemléletváltásra is szükség van.

Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora az intézmény egyik kiemelkedő eseményeként hivatkozott a gyulai programra. Azt mondta, vannak ugyan megkerülhetetlen fejlődési irányok, de bizonyos aspektusokat minden esetben szem előtt kell tartani.

Kovács József országgyűlési képviselő a gyulai felsőoktatás és az egészségügyi képzés történetéből elevenített fel ma is jelentőséggel bíró epizódokat.

Görgényi Ernő polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a vezető személyiségek megjelenése ezen a rendezvényen egyfajta kiállást is jelent a gyulai felsőoktatás ügye mellett, az idő pedig azt is igazolta, hogy a Gál Ferenc Egyetem jó fenntartója a gyulai karnak. A polgármester felidézte a keddi, gyulai esetet is, amikor két, a Göndöcs Benedek Katolikus Technikumban végzett hölgy mentette meg egy idős ember életét.

Az eseményen Becsei László, a Békés Vármegyei Központi Kórház főigazgató főorvosa azt mondta, a tudományos közösséget is megosztja a mesterséges intelligencia használata, mely egyes vélemények szerint az új ipari forradalom kezdetét jelenti, mások szerint viszont akár az emberiség pusztulását is hozhatja.
 

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …