2024. május 4., szombat
FONTOS

Jubilált az „sm” adománybolt

Pénteken ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját a gyulai piacon működő „sm” adománybolt.

A rászorulók segítésén túl, környezetvédelmi célokat is szolgál a közzösségi térként működő üzlet.

Egy évtized alatt mélységeket és magasságokat is megélt az sm-adományboltot működtető Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete, fogalmazott a pénteki, évfordulós ünnepségen Nyikora Péterné. Az elnök elmondta, egyesületük huszonhárom település sm-betegeit fogta össze már tíz évvel ezelőtt is. Egy békéscsabai adománybolt mintáját követve határozták el, hogy önkéntesek bevonásával létrehozzák az azóta is sikeresen működő üzletet.

Az sm-bolt többszörösen is jó célokat szolgál, hiszen sokaknak nyújt segítséget az általuk kínált árucikkekel, ruhaneműkkel, mondta Nyikora Péterné. Az is kiemelendő, hogy a bolt bevételét nonprofit szervezetként, vissza tudják fordítani többek között az sm-betegek testi-lelki egészségmegőrzésére és igyekeznek pályázati forrásokat is találni.

A gyulai önkormányzat már az alapgondolat megszületésétől kezdve támogatta az sm-bolt létrejöttét, fogalmazott Alt Norbert. Az alpolgármester elmondta, több helyszín is szóba került tíz évvel ezelőtt a bolt nyitásához, de az idő bizonyította, hogy a piacon létrejött üzlettér több szempontból is jó választás volt.

A tíz év alatt kettőszázötven önkéntes, kettőezernyolcszáz munkaórával segítette a gyulai sm-adománybolt működését. A jubileumi évforduló a számvetésre és a jövő céljainak megfogalmazására is alkalmat adott.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …