2024. április 28., vasárnap
FONTOS

A haltelepítésekkel megkezdődött a horgászszezon

Kedden, kora délután készültek ezek a felvételek a gyulai Hunyadi-tónál, ami a város első számú horgász verseny pályájának is nevezhető, hiszen az idei évre már minden tervezett verseny összes helye elkelt.

Egy órakor engedtek a vízbe azt a több, mint négyszáz kilogramm halat, ez a művelet nagyjából egy percet vett igénybe, ennyi idő kellett ahhoz, hogy az átlagosan két és fél kilós halak lecsúzdázzanak. Ezután az Erkel és a Rákóczi-tónál is elvégezték ugyanezt a műveletet. Ez volt idén az első telepítés, vagyis a vármegye egyik legnagyobb ilyen szervezete, a Gyulai Sporthorgász Egyesület ezzel nyitotta a szezont, mintegy jelezve a horgászok felé, hogy a következő hónapokban sok halra számíthatnak a gyulai tavakban.

Schlett Árpád elmondta, az időjárás sem engedte, hogy tovább várjanak a telepítéssel, ugyanakkor a helyi horgászok száma is évről-évre emelkedik, ez a tevékenység egyre népszerűbbnek számít nemcsak a fiatalok, hanem az idősebbek körében is.

Idén a horgászok helyzetét könnyíti, hogy míg két éve már közel kétezer forintba került egy kilogramm ponty, addig tavaly ez lecsökkent ezerötszázra, és jelen állás szerint komolyabb drágulás idén sem várható, így minden adott ahhoz, hogy jó évet zárjanak a vizek kedvelői.

 

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …