2024. április 29., hétfő
FONTOS

Bazár a négykerekűben

Egy egész bazár árukészletének elegendő lett volna az a sok holmi, amiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Gyulánál lefoglaltak.

A hamis ágyneműk, játékok és plüss figurák mellett több ezer elektromos cigarettát találtak az egyenruhások.

Németországba tartott az a kamion, amit Békés vármegyénél tereltek le az autópályáról a pénzügyőrök. A bemutatott papírok szerint a jármű különféle gyűjtőáruval indult útnak Görögországból. Az egyenruhások kezdetben csak néhány dobozt nyitottak fel szúrópróbaszerűen, ahonnan egyre-másra kerültek elő a hamis termékek. A felhők akkor kezdtek igazán gyülekezni a sofőr feje felett, amikor a csomagok „aromája” a NAV cigarettakereső kutyája, Bicska figyelmét is felkeltették. A négylábú szimat több, mint tízezer darab elektromos cigarettát szagolt ki.

A pénzügyőrök a jogsértő árukat lefoglalták, iparjogvédelmi jogok megsértése és költségvetési csalás bűncselekmény, valamint jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást.

A hamisított termékek nemcsak a legális gazdaságnak és szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. Az ízesített elektromos cigaretta (pl. Elf Bar, Poco Bar, Nutristick) értékesítése hazánkban szigorúan TILOS!

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …