2024. május 2., csütörtök
FONTOS

10 év börtönre ítélte elsőfokon a bíróság a férfit, aki megölte testvérét

Gyulai Törvényszék

Március 5. napján a Gyulai Törvényszék ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki 2022 májusában megölte a testvérét. A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat emberölés bűntettében, ezért őt 10 év börtönbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Rendelkezett az előzetes fogvatartásban töltött idő beszámításáról, valamint megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Kötelezte továbbá az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítéleti tényállást az alábbiak szerint lehet röviden összefoglalni:
2022. május 12-én este az egyaránt ittas állapotban lévő vádlott és testvére, a sértett a vádlott által lakott ház konyhájában tartózkodtak és vitatkozni kezdtek. A vita közben a sértett magához vett a konyhaasztalról egy 14,5 centiméter pengehosszúságú kést, amelyet a vádlott felé tartott, majd visszatette az asztalra és leült. A vita tovább folytatódott közöttük, a sértett felállt és elindult az ágyon ülő vádlott felé, aki erre válaszul szintén felállt, felkapta az asztalra visszahelyezett kést és két alkalommal mellkason szúrta a sértettet. A sértett a szúrások következtében perceken belül meghalt.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője a büntetés enyhítése végett fellebbezett, míg az ügyészség három nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslat bejelentésére.

 

Nézze meg ezt is:

Egy kattintás, 36 millió forint veszteség

Értékes ügyfél megszólítással kezdődő ímélt kapott egy könyvelő Békés vármegyében. Azt kérték tőle, hogy erősítse …