2024. április 29., hétfő
FONTOS

Ifj. Losonczi István lett a VOSZ Békés vármegyei elnöke

Csütörtökön megtartotta éves beszámoló gyűlését és vállalkozói fórumát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Békés vármegyei szervezete.

A találkozó célja volt, hogy a megjelentek tájékoztatást kapjanak a szövetség munkájáról, az aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól, valamint a vármegyei szervezetek körképet adjanak a tavalyi év során végzett munkáról. Az eseményen elhangzott, 25 év vezetést követően egy fiatalabb generációnak adja át a stafétát Nagy Mihály László.

A VOSZ új vármegyei elnöke ifj. Losonczi István lett, akit a fórum előtt egy nappal választottak meg. Kiemelte, az elmúlt egy évben felkészült erre a feladatra. Nagy lelkesedéssel és magabiztossággal áll a elkövetkezendő időszakhoz.

Takács Árpád, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főispánja kiemelte, a VOSZ vármegyei szervezete az elmúlt 25 évben komoly szerepet töltött be a vállalkozók életében. Ennek érdekében kötöttek együttműködési megállapodást 2019-ben, melyben a vállalkozók érdekvédelmi képviseletén túl az ügyek segítését helyezték a fókuszba.

Az eseményen elhangzott, a koronavírus-járványt követően minden vállalkozó a cége megtartásával, üzemben tartásával, életképességének javításával foglalkozott. Három funkciója van a VOSZ-nak. Az egyik az érdekképviseleti, a helyi szervezetekkel, önkormányzatokkal való jó kapcsolat. A második tevékenység a Széchényi kártyával ismert gazdaságszervező és vállalkozástámogató rendszer. A harmadik pedig az úgynevezett “mosolygós VOSZ”.  Ennek keretében szervezték meg 2023-ban a 18. alkalommal életre hívott Prima gálát. Az 51. egy milliós díjat adták át a sport, a kultúra, valamint a tudomány képviselőinek.

Eppel János, a szervezet elnöke a VOSZ stratégia megvalósításáról tartott előadást a békéscsabai eseményen. A programot két évvel ezelőtt indították útjára, és most kezdenek megmutatkozni az első eredményei. Az elnök kiemelte, a stratégia lényege, hogy az elmúlt 35 év hagyományaira építve legyenek még eredményesebbek a hazai vállalkozók.

Eppel János kiemelte, azt szeretnék, hogy minél több fiatalt vonzzanak be a szervezet vármegyei szintű munkájába. Ennek egyik formabontó lépése volt Losonczi István megválasztása is.

 

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …