2024. április 29., hétfő
FONTOS

Önkéntesek toboroznak a nyári ÁGOTA táborba

A Göndöcs Benedek Katolikus Technikum kápolnájában tartottak előadást az ÁGOTA és a Gál Ferenc Egyetem szakemberei.

A téma a gyermekvédelmi szolgáltató júliusi tábora volt. Erre a programra közel 800 állami gondoskodásban élő gyermeket várnak. Az esemény lebonyolításához háromszázötven önkéntesre van szükség, így a gyulai intézmény tanulóit, tanárait is meghívták.

Szegeden, a karácsonyi játszóházban szerzett tapasztalatokat az önkéntességgel kapcsolatban Zanyik Alexandra, aki az önzetlen segítségnyújtás jelentőségéről beszélt.

A Gál Ferenc Egyetem szociális munka alapszak egyik kiemelt partnere a Szent Ágota gyermekvédelmi szolgáltató, mely a gyulai hallgatók számára remek gyakorlati terepet kínál. Homoki Andrea, az egyetem tanszékvezetője önkéntesként is tevékenykedik ÁGOTÁ-s rendezvényeken.

Az előadás résztvevői tájékoztatást kaphattak az ÁGOTA táborban rájuk váró feladatokról és élményekről. Szili-Balogh Mária ügyvezető igazgató elmondta, az itt töltött idő sokak számára meghatározóvá válhat a későbbiekben.

A nyári tábort ÁGOTA falván rendezik meg, a tíz napos rendezvényre az ország minden megyéjéből érkeznek fiatalok. Az önkéntes segítők már napokkal korábban a helyszínen vannak, hiszen ők előtte egy több napos képzésen vesznek részt.
 

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …