2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Hatan vehettek át elnöki elismerést az ünnepi közgyűlésen

Koszorúzással kezdődött az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés Eleken.

A Sarlós Boldogasszony-templom melletti Forradalmi Emlékművet Zalai Mihály, a Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke, Szelezsán György polgármester és Kovács József országgyűlési képviselő koszorúzta meg.

Ezt követően ünnepi közgyűléssel folytatódott a keddi esemény. Zalai Mihály kiemelte, ezek az alkalmak ráirányítják a figyelmet a több, mint egy évtizede kimagasló munkát végző emberekre.

Szelezsán György beszédében kiemelte, igyekeznek mindent megtenni azért, hogy az eleki fiatalok erős nemzeti érzelemben nőjenek fel, hogy büszkén helyezzék ki március 15-én a kokárdát.

Az ünnepi beszédet a Körösfői Rákóczi Kultúregylet elnöke, Péntek László helytörténész tartotta. Kiemelte, Az 1848-49-es szabadságharc egyik hőse, Vasvári Pál máig hatással van az emberekre.

A beszédeket követően átadták az elnöki elismeréseket. Az élet hat különböző területéről érkezett, a vármegye életében meghatározó szereplő vehetett át kitüntetést. Elsőként Chugyikné Bónus Gabriella, a Körös-menti Integrált Szociális Intézmény intézményvezető-helyettese lépett fel a színpadra.

Elnöki elismerésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium főigazgató-helyettese, Mihalik Árpádné.

Az ünnepi közgyűlésen az orosházi László Elek Kórház és Rendelőintézet belgyógyász, nephrológus főorvosa, Seres Zsuzsanna is elnöki elismerést vehetett át.

Kitüntetést vehetett át Medgyesi István, a mezőkovácsházi mentőállomás vezetője.

Magas színvonalú munkájáért elnöki elismerést vehetett át Szombati Andrea, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Lászik Gábor tűzoltó alezredes, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, megbízott hatósági osztályvezetője is elnöki elismerést vehetett át.

Az ünnepi közgyűlést a Mester György Általános Iskola tanulóinak műsora színesítette.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …