2024. április 27., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 22.

Témák:

– Már hagyomány, hogy a víz világnapja alkalmából 2010 óta minden évben bemutatkozik az érdeklődőknek a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság. Az idei év mottója a “víz a békéért”, ez a szlogen az országok közötti együttműködésre hívja fel a figyelmet.

– Egy Gyula történelme szempontjából meghatározó időszakot, a gyulai vár építésének majd fejlődésének éveit kutatja csaknem negyedszázada Németh Csaba történész. A kutatás történetének kezdete 1403-ig nyúlik vissza.

– Kedden immár huszonhatodik alkalommal rendezték meg a lila iskolában a Lékó Ilona környezet- és természetvédelmi emlékversenyt. Idén a szél került a középpontba.

– Számos eseményen vehettek részt a diákok a Bay napokon. A jeles csillagász nevével fémjelezett programok egy héten át tartottak.

– Háy János elem című novellájából készült darabot vittek színre a várszínház kamaratermében. A mű az időskorral kapcsolatos problémákkal foglalkozott.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …