2024. április 27., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 25.

Témák:

– Szombat délután átadták a gyulai sporttelep Himer centerpályáját. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, az elmúlt időszakban az egész város szempontjából meghatározó fejlesztések történtek a sporttelepen.

– Hat gyulai diák vehetett át nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkártól. A román gimnáziumban megtartott eseményen elhangzott, a tanulók kiváló tanulmányi eredményekkel rendelkeznek, emellett aktívan vesznek részt az értékőrzésben is.

– Hamarosan további két önkormányzat csatlakozik az Alföld Slow Egyesülethez. A közösség egy olyan desztinációs menedzsment informatikai rendszert szeretne létrehozni, mely révén egy helyen lennének elérhetők a települések értékei, történetei.

– Arany János költészete inspirálta a könyvtárban megrendezett zenés irodalmi est résztvevőit. A Mind Arany című program előadói saját műveiket is bemutatták.

– Két és fél tonna rothadásnak indult húst találtak a NAV pénzügyőrei egy közúti ellenőrzés során, Békés vármegyében.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …