2024. április 29., hétfő
FONTOS

„Bolondok napja! Boldog húsvétot!”

Interneten akart vásárolni, de csalás áldozata lett egy Békés vármegyei nő április 1-jén.

Rögtön tudta, hogy becsapták, mert miután pénzt utalt, gúnyos üzenetet kapott.

Online piactéren akart játékkonzolt venni egy mezőberényi nő. Az előnyösnek tűnő ajánlatra 2024. április 1-jén talált rá. A hirdető 65 ezer forintot kért a gépért, megegyeztek abban, hogy 35 ezret előre elutal, a második részletet pedig akkor, amikor megkapta és kipróbálta a konzolt. Idáig azonban nem jutottak el. Miután elment az előleg, és a nő rákérdezett, hogy látja-e a számláján az utalást, a hirdető egy gúnyos üzenetet küldött neki azzal a szöveggel, hogy „Bolondok napja! Boldog húsvétot!”, majd elérhetetlenné vált.

Aki interneten szeretne vásárolni, legyen nagyon körültekintő! Online piactereken talált hirdetéseknél nézzék meg alaposan a hirdető adatlapját. Árulkodó lehet, ha nincsenek ismerősei, ha nem régen hozták létre a profilt. Érdemes a nevekre rákeresni, előfordul, hogy korábbi károsultak már megosztották az eladóval kapcsolatos tapasztalataikat. Az üzenetváltások során is számos árulkodó jel lehet, amelyek miatt inkább el kell állni a vásárlástól, nem szabad előre pénzt átutalni.

Nézze meg ezt is:

Kék hírek Békés vármegyéből

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2024. április 22-én szabálysértési őrizetbe vett egy férfit. Személygépkocsit vezetett, amikor Dobozon, …