2024. május 3., péntek
FONTOS

Már lehet jelentkezni a városi virágosztásra

Negyvenötezer egynyári virágot tervez kiosztani az idén a városi önkormányzat a virágos Gyula program keretében. A népszerű tavaszi virágosztási akcióra április 19-éig lehet jelentkezni.

A virágos Magyarországért versenyt először 1994-ben hirdették meg hazánkban. Ehhez az országos felhíváshoz köthető a virágos Gyula program elindítása, sokéves hagyományra visszatekintve a városban, hangsúlyozta Kónya István alpolgármester. A népszerű tavaszi virágosztást a megszokott rendben tervezik az idén is.

Az is többéves hagyomány, hogy nyolc cserép egynyári virágot kapnak az igénylők, mondta Kónya István. Az alpolgármester kiemelte, a virágosztással kapcsolatos valamennyi információról szórólapon keresztül tájékoztatják a gyulai lakosokat.

A gyulai termelők október végén kezdik nevelni azokat a növényeket, amelyet a kiskerteket és a balkonokat díszítik késő tavasztól. Az egy hónapig tartó virágosztási akció során a gyulai önkormányzat negyvenötezer virággal járul hozzá ahhoz, hogy a fürdővárosi lakosok környezete megszépüljön.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …