2024. május 4., szombat
FONTOS

Megáldották a gyermekeket a templomszentelés évfordulóján

Április 21-én a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóját ünnepelték Gyulán. Emellett ez a nap húsvét negyedik vasárnapja volt, amely a hivatások világnapja is.

Tapodi Krisztián kiemelte, ilyenkor az egyház egyrészt a papi, szerzetesi hivatásokra emlékezik, másrészt pedig minden egyéb hivatásra, ami az egyházon belül megtalálható. A káplán a prédikációt egy körkérdéssel kezdte. A fiatalabbaktól azt kérdezte, hogy ki mi szeretne lenni, hogyha nagy lesz, a felnőttektől pedig azt, hogy gyermekként milyen munkát álmodtak maguknak.

Tapodi Krisztián kiemelte, a felnőtteknél biztos, hogy vannak nehézségek, és nem biztos, hogy a gyerekkori álmokat valósították meg. Nem mindegy, hogy kényszerből megyünk be a munkahelyünkre és szenvedésként tekintünk rá, vagy tudjuk benne örömünket lelni.

A káplán hangsúlyozta, a papi, a szerzetesi és a szülői hivatás mellett a harmadik nem más, mint a pásztoré. Mi vagyunk a juhok, Jézus pedig a mi pásztorunk.

Tapodi Krisztián káplán és Karsai Károly állandó diakónus a Szentmise végén egyénileg áldotta meg a gyermekeket.

 

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …