2024. május 3., péntek
FONTOS

Népszerű volt a baromfi a kisállatbörzén

Az idén második alkalommal rendezték meg a kisállatbörzét a fürdővárosban.

A szombat délelőtti, a gyulai sportcsarnok parkolójában megtartott galamb- és kisállatbörzén már a nyitáskor nagy volt az érdeklődés. Ezúttal a baromfiak kerültek a középpontba.

A szombati kedvező időjárás már kora reggel sokakat kicsalogatott az idei második, gyulai galamb- és kisállatbörzére. A sportcsarnok parkolójában szervezett eseményen folyamatos volt az érdeklődés, ami annak is betudható, hogy őszig már nem lesz hasonló alkalom. Japport Mátyás főszervező elmondta, milyen állatokkal érkeztek leginkább a hobbitartó és tenyésztő gazdák.

Dudás János Békéscsabáról rendszeresen részt vesz a gyulai börzén. Ezúttal egy különleges fajtájú kakassal és más kisállatokkal érkezett.

A dobozi Dézsi Gáborné nem szívesen ül tétlenül, vetőmag előállítással is foglalkozik az állattartás mellett. Ő elmondta, a házi nyúl iránt változó a kereslet.

A több, mint tízéves hagyományú gyulai galamb- és kisállatbörze azt mutatja, egyre többen érdeklődnek a saját tartású haszonállatok iránt, mint ahogy a díszállatok kereslete is megnőtt az utóbbi években.

 

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …