2024. május 3., péntek
FONTOS

Szerdától tesztüzem – már látogatható a Ladics-ház

Célegyenesbe ért a Ladics-ház korszerűsítése, a napokban az utolsó simításokat is elvégezték a szakemberek.

A változást a polgárház egész területén látni lehet, az udvartól az ebédlőig, de a legnagyobb meglepetés a hátsó traktusban érheti a látogatókat. Ez az a rész, mely korábban zárva volt a látogatók előtt.

A kamrában egy fiók kihúzásával indul el az a film, mely a Ladics család körül dolgozó személyzetről szól. Ez a fajta interaktivitás jellemző az újonnan elkészült terekre. Van, ahol a borotvát kell megfogni, vagy éppen a darálót, és elindul egy film, vagy megszólal egy hang.

Bódán Zsolt, a tárlat főkurátora arra hívta fel a figyelmet, hogy a ház 1989-ben nyílt meg a látogatók előtt, akkor ez volt az egyik nagy adósság, hogy a fürdőszoba, a konyha és a kamra kimaradt a kiállítótérből.

A tárlat kialakítása befejeződött, de – főleg az interaktív elemeket – szeretnék tesztelni. Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető elmondta, ezért az Almásy-kastély megnyitásakor már bevett megoldáshoz folyamodnak. A kiállítás előzetes regisztrációval, kedvezményesen, szerdától már látogatható.

A hivatalos megnyitó majd a tesztüzem végén, várhatóan májusban lesz.

Nézze meg ezt is:

Szövődményszűrési lehetőség Békéscsabán

  A közelmúltban indult a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekdiabétesz gondozójában a cukorbeteg gyermekek szövődményszűrése. …