2024. április 30., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 05. 13.

Témák:

– A Szeged-Csanádi Egyházmegye és a település összefogásával épült meg Tarhos első temploma. Az Árpád-házi Szent Erzsébet nevét viselő templomot szombaton Kiss-Rigó László püspök szentelte fel.

– Közel hetven szakmai kiállító kínált különböző virágkülönlegességeket, növényeket az idei Gyulai Virágok Fesztiválján. A három napos esemény idén is a Béke sugárúton és a Göndöcs-kertben várta az érdeklődőket. A vásárlók körében a muskátli, a begónia és a petúnia volt a legnépszerűbb.

– A napokban befejeződik a járda korszerűsítése a Mátyás király utcán, hamarosan pedig a Halácsy-Csókos-Madách utcákon folytatódik a program – mondta a hétfői sajtótájékoztatón Görgényi Ernő polgármester. Gyulán idén közel 50 millió forint értékben újítanak fel járdákat.

– A Gyulai Vár is csatlakozott az Emlékhelyek Napjához, ami országszerte közel 50 településen zajlott az elmúlt hétvégén. A szombati nap folyamán solymászbemutató, jelmezes tárlatvezetés, a kovácsműhelyben pedig látványos bemutató elevenítette fel a középkor hangulatát.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 23.

Témák: – Minden részében a boldog békeidőket, vagyis a kései dualizmus korszakának polgári világát idézi …