2024. április 27., szombat
FONTOS

Vörösbe öltözött a római Trevi-kút,

mint az üldözött és elfeledett
keresztények vére

A világ nyissa ki a szemét a jelenleg folyó keresztényüldözés előtt! Elég volt a cinkos hallgatásból! – ez a felkiáltás hangzott fel április 29-én este Rómában, amikor a Kirche in Not segélyszervezet kezdeményezésére fénycsóvákkal vérvörösre festették az „Örök Város” egyik szimbólumát, a Trevi-kutat. Ezzel emlékeztek arra a 200 millió keresztényre, akiket a XXI. század kezdete óta üldöznek.

A rendezvényen a szíriai Aleppó káld püspöke, Antoine Audo is felemelte szavát a Nyugat közönye ellen: Szíria keresztényeit elüldözték. A másfélmillió keresztényből, akik a háború kirobbanása előtt éltek Szíriában, mára mindössze 500 ezer maradt. Aleppóban 160 ezer hívő élt: mára a számuk 40 ezerre apadt. A homs-i keresztényeknek nincs többé templomuk; Malulából, ahol a legősibb kegyhelyek voltak, szintén el kellett menekülniük – mondta.

A Trevi-kútnál tartott megemlékezésen jelen volt annak az olasz papnak, Andrea Santorónak a testvére, akit Törökországban gyilkoltak meg 2006-ban. Megemlékeztek Shahbaz Bhattiról is, aki Pakisztán első és egyetlen katolikus minisztere volt. Őt 2011-ben gyilkolták meg. Fölidézték a négy jemeni szerzetesnővér emlékét is, akiket márciusban gyilkoltak meg, valamint a garissai egyetem 148 diákját, akikkel tavaly végeztek Kenyában.

forrás: kirche-in-not.org

Nézze meg ezt is:

10 éves a szegedi CsaládEgyetem

„A boldogság tanulható” Ezzel a mottóval indította el 2014 őszén a Szeged-Csanádi Egyházmegye CsaládKözPontja a CsaládEgyetem programot. A tíz …