2024. április 26., péntek
FONTOS

Nagy hangsúlyt fektetnek idén a megelőzésre

A tavalyi évhez képest szinte minden területen javultak a gyulai rendőrkapitányság statisztikai mutatói. Kolysza Zoltán rendőrkapitány a 3Témában elmondta, idén nagy hangsúlyt fektetnek a bűn- és a baleset-megelőzésre.
Az előző időszakhoz képest valamelyest csökkentek a vagyon elleni bűncselekmények, így a rongálás, betörés, és a lopások száma is kevesebb volt, mint egy évvel korábban. Tavaly két biciklilopásra szakosodott bandát is lekapcsoltak, így ezen a téren is javulás történt. A személyi sérüléses balesetek száma is kevesebb volt, és ami a legfontosabb, hogy ebben az időszakban itt nem volt halálos kimenetelű baleset. Idén a rendőrség fokozottabb ellenőrzéseket fog végrehajtani, kiemelt figyelmet fordítva a megelőzésre mind a bűncselekmények, mind a balesetek tekintetében.
Gyula ugyan a kábítószerrel kevésbé fertőzött területekhez tartozik, de itt is problémát jelent a dizájner drogok megjelenése, ezért ezen a területen van még tennivaló. Az egyik legfontosabb cél, minden lehetséges eszközzel segíteni, hogy növekedjen a lakosság szubjektív biztonság érzete, és tovább javítani a felderítési eredményességet.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …