2024. április 26., péntek
FONTOS

Bemutatták “A Gyulai kolbász története – újratöltve” című könyvet

2005-ben 148 oldalon már megjelent egy könyv a Gyulai Kolbász történetéről, amelyben a régi mesterekre koncentráltak. Az akkori kötet magyar-német nyelven elsősorban a háború előtti időszakot mutatta be. Az új viszont az elmúlt 70 év történetét öleli át.

A Gyulai Hagyományőrző Hentesek Egyesülete csak 2008-ban alakult meg, így a 12 évvel ezelőtti kötetben nem jelenhetett meg. Az új kiadásban részletes képet kaphat az olvasó a szervezet munkájáról.

Az új album kiemelten foglalkozik az elmúlt hetven év történetével, és húskombinát csődje utáni újrakezdéssel. A könyvben többek között megszólal Ruck János, a Gyulai Húskombinát egykori igazgatója, illetve Daka Zsolt, a Gyulahús Kft jelenlegi ügyvezetője is.

Az új könyvben megtalálhatóak azok a szakemberek, akik az elmúlt 70 év meghatározó alakjai voltak a gyulai hentesiparnak. Az összesen 224 oldalas kötetbe bekerültek olyan fotók is, melyek az előző kiadásban nem jelentek meg. A könyv egyfajta tisztelgés a gyulai húsipar születése előtt, amelynek jövőre lesz 150 éves évfordulója.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …