2024. április 26., péntek
FONTOS

Szegeden jártak a Pápai Szalézi Egyetem hallgatói és professzora

 

Április 3–6-a között Magyarországra látogatott a Pápai Szalézi Egyetem nyolc végzős hallgatója és dr. Ubaldo Montisci, az intézmény Kateketikai és Ifjúságpasztorációs Tanszékét vezető professzora. A posztgraduális képzésben résztvevő papok, szerzetesek tanulmányi útjukon a Szeged-Csanádi Egyházmegyébe is ellátogattak.

A szegedi Gál Ferenc Főiskolán Kozma Gábor rektor ismertette a felsőoktatási keretek között történő katekétaképzés főbb szempontjait, majd kitért arra a szegedi modellre, melynek hangsúlyos elemei a közösségfejlesztés, a módszertani nevelés, valamint a gyakorlatok alkalmával megvalósuló mentori jelenlét. A Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Irodájának munkatársai, Szalainé Milasin Katalin és Vargáné Bögi Veronika bemutatták a Szent Barnabás Mentor Program céljait és kialakulásának történetét, a szakmai képzés felépítését, s végül az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva beszéltek a jövőbeli fejlesztés lehetőségeiről is. A főiskola Glattfelder-termében megrendezett találkozó lehetőséget adott a magyar katekétákkal való találkozásra, majd a délután folyamán a vendégek látogatást tettek a Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol a hitre nevelés és az iskolai hitoktatás helyi sajátosságai­val ismerkedhettek meg.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …