2024. április 26., péntek
FONTOS

Új eszközök a mentőcsoprotnál

Mentő és kárfelszámoló eszközöket adott át a Körös Mentőcsoportnak szerda délelőtt Dombiratoson Farkas Zoltán, a megyei védelmi bizottság elnöke, miután elismerő okleveleket nyújtott át a tagszervezetek képviselői részére.

Farkas Zoltán úgy fogalmazott, az elmúlt években megszületett döntések alapjául az szolgált, hogy olyan csapatot építsenek, mely mindent megtett feladata ellátása érdekében. A mostani fejlesztés azért is fontos, mert időről-időre adódik olyan helyzet, ahol helyt kell állni.

A mentőcsoport a megye jóvoltából műszaki mentési eszközöket, kutatásra alkalmas csónakot és búvártechnikai eszközöket kapott. A jelenlévőknek Haskó György alezredes, polgári védelmi felügyelő mutatta be a felszerelést, melyek között motoros roncsvágó, elektromos bontókalapács található, de az alpintechnikai szakemberek eszköztára is bővült.

A dombiratosi találkozó másik célja az a gyakorlat volt, melynek keretében reggel hatkor riasztották a dombiratosi polgári védelmi szervezet tagjait. A gyakorlaton 160 diák mellett 84 ember vett részt, a cél többek között az volt, hogy a mentési rutin feladatokon túl az új eszközöket is használják.

Részletek a videóban, képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …