2024. április 26., péntek
FONTOS

Rablás Gyulán – őrizetben a fiatalkorú gyanúsított

Fenyegetéssel szerezte meg egy fiú mobiltelefonját az a 15 éves fiatalember, akit október 17-én, hétfőn vett őrizetbe a Gyulai Rendőrkapitányság – tájékoztatott Vargáné Szombati Andrea, a megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A fiú hétfőn délután elkísérte társait a gyulai autóbusz pályaudvarra, ahol – miután a barátai elmentek – megszólította egy fiatalember. Arra próbálta rávenni, hogy mutassa meg a mobiltelefonját, amiből ekkor éppen zene szólt. A fiú elővette a készüléket, de nem akarta odaadni, inkább a kerékpárját tolva hazafelé indult.

A fiatalember azonban követni kezdte, majd a Bartók Béla úton megállította és a gyanú szerint többször megfenyegette. Azt mondta neki, hogy nincs egyedül, társaival megverik, ha nem adja oda a mobilt, és eközben az arcához tette ökölbe szorított kezét. A megfélemlített sértett ekkor elővette a zsebéből a telefont, a gyanúsított pedig elvette tőle a készüléket és elvitte.

A sértett, miután hazaért, édesapjával együtt értesítette a rendőrséget. A Gyulai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya hétfőn a késő esti órákban őrizetbe vette a rablás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 15 éves gyulai fiatalembert, és kedden előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …