2022. május 28., szombat
FONTOS

Kétes eredetű és szavatosságú húsokat foglaltak le

A Szarvasi Rendőrkapitányság eljárást folytat rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc – Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság bejelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki a rendelkezésre álló adatok szerint egy élelmiszer kereskedelemmel foglalkozó vállalkozás keretében nagy tételben lejárt szavatosságú terméket hoz forgalomba.

A büntetőeljárás során a Szarvasi Rendőrkapitányság 2012. április 03-án a Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc – Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Kirendeltségének munkatársaival házkutatást tartott a cég Szarvas külterületén lévő telephelyén, illetve a vállalkozás által bérelt hűtőraktárban, valamint a kiskereskedelmi üzletükben.

Mindhárom helyszínen nagyobb mennyiségben foglaltak le olyan hústermékeket, melyek eredete, és szavatossága kétséges. A Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc – Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának munkatársai pedig olyan mértékű higiéniás szabálysértéseket tártak fel a vállalkozás telephelyén, hogy a cég működése felfüggesztésre került.

 

Nézze meg ezt is:

Két baleset történt Békés megyében

  Békés megyében 2022. május 25-én két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés …