2024. április 26., péntek
FONTOS

Domokos László: Hitelt hitelből ne!

A Dél-alföldi Talentum Akadémia keddi vendége volt Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke. Mint az akadémia szinte valamennyi előadója, Domokos László is kitért a Távol-Keletre.

{vsig}galeria/domokosdelta{/vsig}

Mint mondta, ezekben a keleti országokban mostanában olyan követelményrendszer alakult ki az egyetemeken, hogy minden egyetemet végzett fiatal tisztában van legalább olyan szinten a közgazdasággal, hogy belássa, mennyit költhet. A másik dolog, ami kihangsúlyozható ezekben az országokban az az alázat és a szorgalom. Szinte valamennyi deltás előadáson elhangzott, hogy a jelenleg egyetemre járó magyar fiataloknak már a kínai és az indiai egyetemisták a konkurencia.

Az elnök külön kitért egy magánszemély vagy vállalkozó hitelfelvételeire is. Az elnök végül elmondta, hogy hazánk jelenlegi, mintegy 23 000 milliárd forint hitellel rendelkezik. A szakember szerint itt pont az a lényeg, mint egy magánhitel esetében, azaz nem szabad egy újabb hitelből visszafizetni az eredeti hitelt. Ezt Alaptörvénybe is belefoglalták. Domokos László elmondta, hogy az elkövetkezendő 15-20 év gazdaságát döntően fogja meghatározni az adósság visszafizetése.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …