2024. július 16., kedd
FONTOS

Rendőrségi tanácsok favásárláshoz

A Békéscsabai Rendőrkapitányság azonban ismét elővigyázatosságra int mindenkit, mivel jelenleg is több bejelentést vizsgálnak. A panaszosok rendszerint arról számolnak be, hogy 50 és 200 ezer forint közötti összegekkel verték át őket. A fát internetes hirdetésekben kínálják, illetve házról házra járva keresnek vevőket. Arra is volt példa, hogy piacon szólították le a járókelőket, és olcsó fát ígértek házhoz szállítással. Ezután az esetek egy részében elvitték ugyan a fát, de a megbeszéltnél jóval kevesebbet, – volt, hogy csupán a felét rakták le – miközben az egészet kifizettették. A másik tipikus eset pedig az, hogy a személyes rábeszélést követően előleget vesznek át, és utána nem szállítanak, nem veszik fel a kapcsolatot a vevővel, aki így az előleget elveszíti.

A rendőrség nyomatékosan kéri, hogy saját érdekükben fontolják meg a kedvezőnek tűnő, a piaci árnál jóval alacsonyabb árról szóló ajánlatot. Megrendeléskor előre egyeztessék a kiszállítás időpontját, és lehetőleg kérjék olyan családtag vagy szomszéd segítségét a lerakodáshoz, aki jártas a tüzelőanyagok vásárlásában. Csak akkor fizessék ki a fát, ha megnézték, hogy olyan minőségű, amilyet szerettek volna, és a jelenlétükben le is mérték az átadott mennyiséget. A pénz átadása előtt mindenképpen győződjenek meg róla, hogy annyi fát kapnak, amennyiért fizetnek!

Ha házhoz rendelik a fát, idegeneket ne engedjenek be a házba. Mielőtt megérkeznek, készítsék elő a megbeszélt vételárat, és ne a szállítók szeme láttára vegyék elő megtakarított pénzüket.

Nézze meg ezt is:

Új szolgáltatással bővült a Tourinform iroda idei kínálata

  A hét szinte minden napján tartogat  programokat a Tourinform iroda kínálata. A sokszínű paletta …