2023. február 6., hétfő
FONTOS

Figyelmeztet a rendőrség!

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2013. július 29-én 10 óra 30 perckor kiadott veszélyjelzése szerint 2013. július 29-én késő este északnyugat felől hidegfront éri el Magyarország területét. Hatására az északnyugatira forduló szelet a Dunántúl északi felén viharos szélrohamok (70-100 km/h) kísérik. 2013. július 30-án napközben mérséklődik a szél erőssége, de még mindig várhatók időnként viharos (< 70 km/h) széllökések. A fronthoz kapcsolódó zivatartevékenység a jelenlegi számítások alapján nem lesz különösen erős, de késő este a Dunántúlon szórványosan kialakulhat heves zivatar (jég > 2 cm, széllökés > 90 km/h) is.

 A rendőrség kéri, hogy a közlekedés résztvevői a meteorológia front átvonulása idején körültekintően tájékozódjanak az időjárási körülményekről, az útviszonyokról, készüljenek fel a váratlan, erős széllökésekre. A viharos szél miatt megváltozhatnak a látási viszonyok, főként a sík terülteken porviharra is lehet számítani. A járművezetők fokozottan figyeljenek a sebesség helyes megválasztására. Elindulás előtt a megszokottnál alaposabban vizsgálják át a járművek műszaki állapotát, a járműre vagy a járművön rögzített dolgok állapotát.

A nyílt vízen túrázók, kisvízi járművel közlekedők vihar esetén a part közelében tartózkodjanak, vagy menjenek ki a szárazföldre.

A tavakon tartózkodók figyeljék az elrendelt viharjelzést. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy II. fokú viharjelzés esetén tilos a fürdőzés. Hirtelen feltámadó szél esetén vízi biciklivel, valamint matraccal kerüljék el a mélyvizet.

Figyeljenek magukra és egymásra!

Szükség esetén hívják az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívók bármelyikét.

Nézze meg ezt is:

Új tárgyakat mutatnak be az Almásy-kastélyban

  Néhány hete egy eredetileg erdélyi, de később Budapestre költöző család egyik tagja kereste meg …