2024. április 27., szombat
FONTOS

Valótlan bejelentés miatt jelentették fel

Anyagi kárral járó közlekedési balesetről érkezett bejelentés 2014. november 19-én 16 óra 30 perc körüli időben a Sarkadi Rendőrkapitányságra. A bejelentő elmondta, hogy felesége személygépkocsijával Doboz felől Sarkad irányába tartott, amikor elé ugrott egy őz. Összeütközött az állattal és az autó jobb eleje megsérült. Igazolásra volna szüksége arról, hogy közúti közlekedési balesetben rongálódott meg a jármű.

Az intézkedő rendőrök megkérték a férfit arra, mutassa meg, pontosan hol történt a baleset. Az egyenruhások alaposan átvizsgálták a helyet és nem találtak olyan nyomot, ami balesetre utalt volna. A személygépkocsi lökhárítójából és lámpájából is hiányoztak darabok, ennek ellenére a rendőrök törmeléket nem találtak.

Más jel sem utalt arra, hogy a gépkocsi vaddal ütközött. Kérdőre vonták a férfit, aki elismerte, hogy nem történt olyan baleset, amilyenről bejelentést tett. Elmondása szerint Pest megyében csúszott meg és hajtott neki egy szalagkorlátnak. Mivel ő és utasa sem sérült meg, illetve a szalagkorlátban sem keletkezett kár, nem kért rendőri intézkedést. Később azonban eszébe jutott, hogy igazolásra lenne szüksége, ezért találta ki és adta elő a vadelütésről szóló történetet. Az intézkedő rendőrök az igazolás kiadását megtagadták és a gyulai férfi ellen valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tettek a Sarkadi Rendőrkapitányságon.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …