2024. április 29., hétfő
FONTOS

Új kocsit kaptak a gyulai mentők (VIDEO)

A rendezvényen előbb Kovács József országgyűlési képviselő jegyezte meg, hogy igazi elégedettségre ugyan nincs ok, de az ország vezetése igyekszik kiemelten kezelni a mentőszolgálat helyzetét.

Kónya István alpolgármester az épület jövőbeli felújításáról is szót ejtett, majd Zentay Attila régiós orvos igazgató jelentette be, hogy megérkezett az Országos Mentőszolgálat ajándéka, egy 28 millió forintos jármű.Az új autó nagy szolgálatot tesz majd a gyulai mentősökön keresztül azoknak, akik segítségre szorulnak.

Az ünnepségen többen kaptak régiós igazgatói dicséretet. A kollektíva elismerését idén ketten érdemelték ki, Kiu Gábor és Fodor József. A régiós vezető a feladatszámok emelkedéséről beszélt.

Ezzel kapcsolatban azt mondta, ezek értékelését követően meg kell vizsgálni az indokoltságukat. Ahhoz, hogy a mentésben résztvevők még jobbak legyenek, képzéseket szerveznek.

Az ünnepségen elhangzott, a mentősök csak akkor tudnak felelősségteljesen megfelelni hivatásuknak, ha eleget pihennek, és nem frusztráltak.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …