2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Baleset Gyulán, elfogás a határon

Békés megyében május 24-én egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Gyulán, a Bem József tér és a Dombi Lajos utca kereszteződésében 14 óra 45 perc körüli időben egy kerékpáros gyermek nem adott elsőbbséget egy személygépkocsinak. Érintőlegesen összeütköztek, a 12 éves fiú elesett és könnyű sérülést szenvedett. A baleset körülményeit a Gyulai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Gyulai Rendőrkapitányság május 24-én őrizetbe vett egy moldáv férfit. A 20 éves B. Andrei a lőkösházi vasúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre. Ellenőrzésekor a határrendészek megállapították, hogy az osztrák hatóság vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene. Az egyenruhások a férfit előállították és átvizsgálták a csomagjait, amelyek közül az egyikben kábítószergyanús növényi törmeléket találtak.

A Gyulai Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást B. Andrei ellen és elfogásáról értesítette a körözését elrendelő osztrák hatóságot.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …