2024. április 26., péntek
FONTOS

Új jelzéseket helyez ki a rendőrség (VIDEO)

Békés megyében nyolc helyszínre helyez ki új jelzéseket a rendőrség.

Békés megyében 2015-ben az előző évihez képest emelkedett a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma, ezen belül könnyű sérüléssel és tragédiával végződő szerencsétlenség is több történt, mint 2014-ben. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság olyan táblákat készíttetett, amelyek a balesetveszélyes útszakaszokra, kereszteződésekre irányítják rá a figyelmet.

Az első jelzést 2016. május 13-án helyezték ki a szakemberek Békéscsaba határában, a 44-es számú főút Kondoros felé vezető szakasza mellé. A főút két város közötti részén 2014-ben még 3, 2015-ben azonban már 10 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. A sebesség helytelen megválasztása, a szabálytalan előzés három alkalommal emberéletet követelt. Az elmúlt 10 évben azon a 18 kilométeres útszakaszon, amelyet táblával jelölt meg a rendőrség, 101 balesetben 156-an sérültek meg és 11-en vesztették életüket.

Az elkövetkezendő egy hétben Békés megyében további 7 helyszínre kerülnek majd ki a jelzések. Baleseti gócpontok ugyan nincsenek a megyében, de olyan útszakaszok és kereszteződések vannak, ahol az elmúlt évben megemelkedett a balesetek száma, vagy gyakrabban történnek balesetek. A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy tartsák be az előírásokat és vegyék figyelembe a balesetek megelőzése érdekében megfogalmazott tanácsokat. Kevés kivételtől eltekintve a szerencsétlenségek oka emberi hiba, tudatos szabályszegés, figyelmetlenség. Így a balesetek megelőzése érdekében legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság minden rendelkezésére álló eszközzel igyekszik segíteni a járművezetőket és a gyalogosokat, a balesetek, halálesetek számának csökkentése érdekében pedig számít az együttműködésükre.


Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …