2024. április 26., péntek
FONTOS

Iskolarendőrök 106 Békés megyei iskolában

Iskolaigazgatók és munkatársaik mondhatták el véleményüket „Az iskola rendőre” programról Békéscsabán.

A rendőrség célja, hogy az észrevételek, javaslatok segítségével a 2016/2017-es tanévben még hatékonyabbá tegye a kezdeményezést.
A rendőrség a 2016/2017-es tanévben országszerte folytatja a gyermekek szabályos közlekedésre nevelését, a bűncselekmények megelőzését, a pedagógusok, szülők segítségét célzó programjait.

„Az iskola rendőre” elnevezésű kezdeményezés 2008 óta működik. Békés megyében a most kezdődő tanévben 96 általános iskolában és 10 középiskolában 88 iskolarendőr teljesít majd szolgálatot. Folyamatosan tartják a kapcsolatot az iskola vezetésével és a szülői szervezettel, részt vesznek az iskolai rendezvényeken és amennyiben igény van rá, tájékoztatókat tartanak.

Elérhetőségeiket jól látható helyre kitett plakátokon találják meg a diákok és szüleik.

A rendőrség célja a gyerekek szabályos közlekedésre nevelésének és az iskolai programok megvalósításának segítése, valamint az esetlegesen felmerülő, a rendőrség közreműködésével megoldható problémák mielőbbi felismerése, kezelése.

A tanév kezdete előtt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén működő rendőrkapitányságok értékelik az iskolarendőrök előző tanévben végzett munkáját. Ennek keretében az oktatási intézmények vezetőit is felkeresik, egyeztetésre hívják.

A Békéscsabai Rendőrkapitányságon 2016. augusztus 30-án Bede Sándorezredes, rendőrkapitány és Kutyik Margit törzsőrmester fogadta az iskolaigazgatókat és munkatársaikat.

Mindketten hangsúlyozták: az új tanévben az iskolarendőrök feladatának meghatározásakor figyelembe veszik az észrevételeket, véleményeket. Így biztosítható, hogy a program tovább fejlődjön, még hatékonyabbá váljon.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …