2024. május 3., péntek
FONTOS

30 ezres támogatás jár egy gyulai újszülött után

Újabb, olyan döntést hozott legutóbbi ülésén a fürdőváros képviselő-testülete, mely a meglévőek mellett egy további elemmel bővíti a helyi családtámogatási rendszert. A keddi, városházi sajtótájékoztatón Görgényi Ernő polgármester ezzel kapcsolatban kijelentette, a legutóbbi népszámlálási adatok szerint Békés megyében Gyula a legerősebb megtartóerővel bíró település, ebben pedig sok más szempont mellett az is szerepet játszik, hogy évek óta igyekeznek megkönnyíteni a családok boldogulását. Ebbe a sorba illeszkedik a legfrissebb döntés is.

A 30 ezer forintos támogatás iránti, egyszeri igényt a várandósság 35. hetétől a születést követő 60 napon belül lehet előterjeszteni. Ehhez csatolni kell a várandós anyák gondozási könyvét, vagy a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, valamint a Védőnői Szolgálat igazolását az együttműködés, valamint az életvitelszerű helyben tartózkodás tényéről.

Tavaly 216 gyulai gyermek született, a döntéshozó arra számítanak, egy évben 3-4 millió forintot kell elkülöníteni a városi büdzsében erre a támogatásra.

Görgényi Ernő azt mondta, ez a döntés egyfajta üzenet, mellyel elismerik és bátorítják a gyermekvállalást.

Nézze meg ezt is:

Szövődményszűrési lehetőség Békéscsabán

  A közelmúltban indult a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekdiabétesz gondozójában a cukorbeteg gyermekek szövődményszűrése. …