2022. november 26., szombat
FONTOS

20 határsértőt fogtak Gyula térségében

 

Iraki, szíriai és marokkói határsértőket fogott el és adott át a rendőrség a román hatóság képviselőinek. Mindannyian visszautaztak Romániába.

Határsértőket fogtak el a rendőrök december 27-én 22 óra 45 perc körül Lőkösházán, a Gyöngyvirág utca és a Hunyadi utca kereszteződés közelében, a vasúti fénysorompónál. A 11 külföldinél irat nem volt, mindannyian Lőkösháza térségében illegálisan léptek be Magyarország területére.

Másnap, december 28-án 4 óra 15 perc körül a Gyulát Elekkel összekötő úton a határrendészek 7 határsértőt ellenőriztek. Ők is Romániából érkeztek és nem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. Két órával később, 6 óra 15 perc körül ugyanitt 2 illegális migránst igazoltattak a rendőrök.

A három intézkedésnél összesen 20 férfit – 17 iraki, 2 szíriai és 1 marokkói állampolgárt – fogtak el a határrendészek.

A rendőrök az illegális migránsokat előállították a lőkösházi határrendészeti kirendeltségre, ahol tiltott határátlépés miatt eljárást indítottak ellenük. Az elfogott férfiakat december 28-án az esti órákban átadták a román hatóság képviselőinek.

Nézze meg ezt is:

Elkészült a Vereshús Gyulai Kolbász-és Húsmanufaktúra hentesáru-feldolgozó üzeme

  Elkészült a Vereshús Gyulai Kolbász-és Húsmanufaktúra hentesáru-feldolgozó üzeme, az átadó ünnepséget csütörtök délután tartották. …