2024. május 3., péntek
FONTOS

Kedvezőbb feltételekkel törleszt a várfürdő

Sikeres volt az Aquapalota megépítéséhez felvett hitelszerződés felülvizsgálata, ennek köszönhetően a fürdő éves szinten több 10 millió forintos megtakarítást ér el – derült ki Görgényi Ernő polgármester és Kun Miklós igazgató közös közleményéből.

“2013 decemberében fejeződött be a Gyulai Várfürdő közel két és fél milliárd forintos fejlesztése, melynek során felépült – azóta pedig az ország egyik legnépszerűbb élményfürdőjévé vált – az AquaPalota. A Várfürdő a beruházás megvalósításához nagyságrendileg 1,1 milliárd forintos hitelt kellett felvegyen, a pontos adósságszolgálatnak köszönhetően a cég tartozása 2017 elejére 750 millió forintra csökkent.

A fejlesztés az önkormányzatok adósságmentesítésének időszakában valósult meg, az akkor elérhető legjobb feltételekkel. A jelenlegi kedvezőbb gazdasági környezetnek köszönhetően viszont eljött az idő a szerződés felülvizsgálatára. A Várfürdő vezetősége a hitelt biztosító OTP Bank mellett 3 további pénzintézettel folytatott tárgyalásokat a lehető legkedvezőbb ajánlat elérése érdekében. A folyamat során az OTP nagyon rugalmas, együttműködő partnernek bizonyult, és az eddiginél minden szempontból előnyösebb megoldást kínált, ami éves szinten több tízmillió forintos megtakarítást jelent a Gyulai Várfürdő számára.

Március elsejével, a kezességet vállaló Gyula Város Önkormányzata hozzájárulásával, megköttetett a futamidő végéig érvényes szerződésmódosítás. A Gyulai Várfürdő a felszabaduló forrásokat a dolgozók béremelésére és a szolgáltatások színvonalának emelésére fordítja.”

Nézze meg ezt is:

Megállapodás az egészségfejlesztés jegyében

Nagy jelentőségű együttműködési megállapodásról beszélt csütörtök délelőtt Takács Árpád főispán csütörtök délelőtt, Békéscsabán, amikor a …