2024. május 3., péntek
FONTOS

Megyei adomány a mentőautóra

 

Erejéhez mérten, 200 ezer forinttal támogatta a megyei közgyűlés a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány akcióját – jelentette be péntek délelőtt Zalai Mihály.

A megyei elnök kiemelte, a támogatás mellett nagyon fontos, hogy felhívják az önkormányzatok, vállalkozások, magánszemélyek figyelmét arra, lehetőségeikhez mérten támogassák az alapítványt.

A koraszülött szállítás jelenleg is jól működik Békésben, ugyanakkor az ellátás hatékonyabbá tétele érdekében fontos lenne, ha a megyében is rendelkezésre állna egy speciális mentőautó. Az újszülött ellátásban minden percnek jelentősége van. A mentőautó ugyanakkor nem csak a koraszülöttek szállítását segítené, de a beteg újszülöttek ellátásában, kórházba jutásában, esetleges baleseti ellátásukban is kiemelkedő szerepet kapna.

Néhány hónap alatt már befolyt annyi pénz, hogy az alapítvány tagjai elgondolkodhatnak azon, hogy megvegyék az autót.

Békésben évente átlagosan 2500 gyermek születik, közülük 250-en koraszülöttnek vagy beteg újszülöttnek minősülnek. A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány azért alakult, hogy Békés megyében felállítson egy koraszülött-mentőautót. Felhívásuknak köszönhetően eddig több mint 21 millió forint gyűlt össze, de a cél 25 millió forint mentőautóra és további 25 millió forint a hozzá tartozó technikai eszközökre.

Nézze meg ezt is:

Eredményes évet zártak a vadászok a vármegyében

  Éves közös küldöttgyűlését tartotta a napokban a vármegyei vadászszövetség és az Országos Magyar Vadászkamara …