2024. április 26., péntek
FONTOS

Szeged-Grosics – Nyíregyháza 1-0

 

Tavasszal még nem talált legyőzőre a Szeged 2011-Grosics Akadémia, Klausz László együttese két győzelem mellett négy döntetlent játszott, ezeken a meccseken mindössze egy gólt kaptak. Vasárnap azt a Nyíregyházát fogadták, mely eddig várakozáson alul teljesít, idén két győzelem mellett a Spartacus négy vereséget szenvedett.

 

A mérkőzés első lehetősége a Nyíregyháza előtt adódott, Sinanovics ment el a jobb oldalon, de a beadása nem jelentett veszélyt a szegedi kapura.
A félidő közepétől magasabb fokozatba kapcsolat a Szeged-Grosics, 21. percben megszerezhette volna a vezetést a hazai együttes. Acim beadása után azonban Coroian fejese gyengére sikerült. Király Patrik szabadrúgása után Farkas Márk fejelte középre a labdát, az érkező Zádori azonban nem érte el azt.
A félidő vége a vendégeké volt, 39. percben Rudolf szélről megeresztett lövését tisztázta Horváth Attila, majd egy bedobás után ismét ő lőhetett volna, a labda végül nem jutott el a kapuig. A szünet előtt levéssel ismét Rudolf indult meg, de beadnia már csak az alapvonalhoz közel sikerült, a labdát kivágták a védők.

 

A második félidőben több lehetőség adódott a Szeged előtt. Előbb Király Patrik ballábas lövése ment fölé, majd az 53. percben egy szép szegedi támadás az ő bombáját tolta ki Hermány Bence. Király szöglete után Zádori csúsztatott mellé, a túloldalon pedig Farkas Márk állította meg jó ütemű belépővel Rudolfot, majd a beadásnál Szántai ütötte ki a labdát. Egy óra elteltével újra Király próbálkozott átlövéssel, de Hermánynak ez nem okozott gondot.
A második félidő felénél Holdampf beadása csorgott le, a labdát Rudolf közelről bombázta fölé. Egy perc múlva jött a válasz a túloldalon, Farkas Aurél lövését Hermány csak kiütni tudta, Zádori pedig közelről nem hibázott, megszerezte a vezetést a Szeged-Grosicsnak.
Három perc telt el, amikor Király szögeltét Zádori fejelte vissza, Germán bólintását viszont a gólvonalról vágták ki a nyíregyháziak. Dragoner beadását az egyedül maradó Tisza Tibor nem tudta rendesen kapura fejelni. Az egyenlítéshez a Spartacus a 81. percben került a legközelebb, Dragoner lövését azonban Szántai hárította. A Szeged az utolsó előtti percben növelhette volna előnyét, Farkas Aurél beadását Balogh Gusztáv csúsztatta mellé. Az eredmény már nem változott, Szeged 2011-Grosics Akadémia – Nyíregyháza 1-0.

 

A zsinórban harmadik 1-0-ás vereségét szenvedő nyírségiek 35 ponttal a 12., a Szeged 43 egységgel a 7. helyen áll. A Szeged-Grosics a következő mérkőzését idegenben, a Dorog ellen játssza, hazai pályán legközelebb április 16-án, a Cegléd ellen lép pályára a csapat.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …