2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Békés megyei siker a bűnügyi technikusok országos versenyén

Harmadik helyezést ért el a XI. Országos Bűnügyi Technikai „Vedres Mátyás” Emlékversenyen a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata. A csapat tagjai: Kaczkó Éva r. zászlós, Bagdi János r. őrnagy és Bróda Sándor r. zászlós.
A csapat különdíjat is nyert, és az elméleti feladatot a bűnügyi technikusok közül Bróda Sándor r. zászlós, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikusa teljesítette a legjobban.
Csapatzászlót kapott a bűnügyi technikai szolgálati ág a Szombathelyen megrendezett országos versenyt követően. Mint arról hírt adtunk, megmérettettek az ország legjobb bűnügyi technikusai a 2017. május 9. és 11. között tartott XI. Országos Bűnügyi Technikai „Vedres Mátyás” Emlékversenyen. Dr. Töreki Sándor r. dandártábornok, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes méltatta munkatársai tevékenységét és gratulált az eredményes részvételhez.

A pontszámok összesítését követően a legjobb hat csapatnak járó fődíjakon felül különdíjak is gazdára találtak, továbbá az elméleti feladatot legjobban teljesített bűnügyi technikus és szemlebizottság-vezető is jutalmat kapott az alábbiak szerint.
I. helyezést ért el a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság csapata. A csapattagok Vedres Mátyásnétól, a verseny névadójának özvegyétől vehették át a legjobbnak járó jutalmat és a vándorkupát.

 

II. helyezett: a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csapata.

III. helyezett: a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata.

IV. helyezett: a Budapesti Rendőr-főkapitányság csapata.

V. helyezett: a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság csapata.

VI. helyezett: a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csapata.

 

Különdíjban részesült:

 

– a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csapata,

– a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata,

– a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság csapata,

– a Budapesti Rendőr-főkapitányság csapata,

– a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság csapata,

– a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csapata, valamint

– a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csapata.

 

Az elméleti feladatot bűnügyi technikusként Bróda Sándor c. r. zászlós, szemlebizottság-vezetőként pedig Kaizer-Zombori Éva r.százados teljesítette a legjobban.

 

A zárónap megkoronázásaként nagy megtiszteltetésben lehetett része a jelenlévőknek, mivel Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke a Bűnügyi Technikai Osztály logójával ellátott csapatzászlót ajánlott fel a szolgálati ág részére, amelyet dr. Kondora Bálint a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke adott át dr. Gárdonyi Gergely r. ezredesnek, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Technikai Főosztálya vezetőjének.

Dr. Tiborcz János r. dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője rákötötte az első szalagot arra a Vas megyéből induló zászlóra, amely innentől kezdve jelen lesz és fémjelzi a szolgálati ágat minden, a bűnügyi technikusok által tartandó jelentősebb rendezvényen.

A csapatképen balról jobbra: Kaczkó Éva r. zászlós, Bróda Sándor r. zászlós, Bagdi János r. őrnagy és Wéber Károly r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi – Technikai Osztályának vezetője.

Nézze meg ezt is:

Egy kattintás, 36 millió forint veszteség

Értékes ügyfél megszólítással kezdődő ímélt kapott egy könyvelő Békés vármegyében. Azt kérték tőle, hogy erősítse …