2024. május 3., péntek
FONTOS

Megkezdték a kék konténerek elszállítását Gyuláról

A Magyar honvédség szakemberei megkezdték az ivóvízminőség-javító program keretében Gyulára telepített víztisztító konténerek elszállítását. A hat berendezést a város különböző pontjairól folyamatosan távolítják el, a tervek szerint jövő hét végére valamennyi egységet elviszik.

Virányi István a közüzemi kft főmérnöke elmondta, a Gyöngyvirág térre telepített víztisztító konténert az ivóvízminőség-javító program keretében 2013 áprilisában helyezte el Gyulán a Magyar Honvédség. A város több pontján összesen hat ilyen berendezést telepítettetek le azzal a céllal, hogy amíg program megvalósítása zajlik, innen vételezhessen megfelelő arzéntartalmú ívó vizet a  lakosság. Mivel az elmúlt 15 évben a városban jelentősen csökkent a vízigény azokat a kutakat, amelyek nem megfelelő minőségű vizet adtak le tudták állítani, így ezek a konténerek inkább csak biztonsági szerepet töltöttek be, hiszen csak városerdőn használták ezeket. A város többszöri megkeresésére a honvédség mostanra tudta vállalni ezek elszállítását.

Az elszállítást végző szakemberek azt ígérték, hogy a Széchenyi utcából, a Gyöngyvirág térről és a Csigakertből ezen a héten történik meg az elszállítás, A Törökzugból, a Gyulakonyhától és Városerdőről pedig jövő héten viszik el a konténereket.

Nézze meg ezt is:

Szövődményszűrési lehetőség Békéscsabán

  A közelmúltban indult a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekdiabétesz gondozójában a cukorbeteg gyermekek szövődményszűrése. …