2022. december 5., hétfő
FONTOS

240 könyvvel támogatja a KMTG Gyula városát

 

A magyar nyelvű irodalmi tehetséggondozás ügyét felvállaló Kárpát-medencei Tehetséggondozó (KMTG) 240 új kötetet adományozott Gyula városának.

A kötetek a KMTG gondozásában megjelent művekből kerültek ki – a szervezet ezzel nem csupán az általa képviselt kortárs irodalom népszerűsítését igyekszik biztosítani, de a gyulai irodalombarátok táborához is szeretné közel hozni a magyar nyelvű irodalom legújabb teljesítményeit.

A tavalyi sikeres bemutatkozás után idén második alkalommal is Gyula városa ad otthont a KMTG által szeptember 27. és 29. között megrendezésre kerülő Előretolt Helyőrség Szabadegyetemnek, amelynek keretében nemcsak az Íróakadémia hallgatói, de a nagyközönség is színes programokon találkozhat a kortárs magyar kultúra kiemelkedő képviselőivel.

A KMTG és Gyula városa között nem csak a Szabadegyetem rendezvénysorozatának befogadásában merül ki a kapcsolat, hanem egyéb, a városban rendezett kulturális rendezvények támogatásában is
együttműködnek.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Meseköntösben a huszonegyedik század

Könyvajánló sorozatunk egy különleges darabbal bővült, Balázs Anita szeptemberben megjelent munkájáról, a szülők és gyermekek …