2022. december 4., vasárnap
FONTOS

Megújult a rendőrség épülete Békéscsabán

Megtörtént a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság épületének külső hőszigetelése és a nyílászárók cseréje.

A magyar állam és az Európai Unió által biztosított támogatásból megújult a rendőrség épülete Békéscsabán. A Bartók Béla úton álló, 1973-ban épült székházban működik a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Békéscsabai Rendőrkapitányság. A „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” elnevezésű projekt keretén belül bruttó 400 millió forintból történt meg a homlokzati nyílászárók cseréje, valamint a homlokzati falazat, illetve a lapos tető hőszigetelése, a homlokzati kiegészítő elemek, szerelvények elhelyezése, és a villámvédelmi rendszer felújítása.

A munkálatok 2018 januárjában kezdődtek. A pályázatban a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság irodaépülete volt érintett. Az irodaépülethez tartozó tornaterem, műhely és kazánház felújításához az Országos Rendőr-főkapitányság nyújtott bruttó 40 millió Ft költségvetési póttámogatást.

A beruházást 2018. október 2-án adta át Kovács István r. vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes és Polyák Zsolt r. dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya. Az ünnepségen elhangzott, hogy az épület a felújításnak, korszerűsítésnek köszönhetően a jövőben gazdaságosabban üzemeltethető.

Nézze meg ezt is:

Baleseteknél helyszíneltek és bűncselekmények miatt intézkedtek a rendőrök

Békés megyében 2022. november 25-én öt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a …