2024. április 26., péntek
FONTOS

Elismerést kaptak a Nyírségben helytálló Békés megyei tűzoltók

Csütörtökön tizenhat olyan hivatásos és önkéntes tűzoltót részesítettek elismerésben, akik június 28-án és 29-én Szabolcs megyében teljesítettek szolgálatot.

Június 27-én ugyanis Szabolcs-Szatmár-Beregben és a környező két megyében olyan vihar pusztított, hogy közel 2700 bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez, ebből több mint 2500 a szabolcsi területről. 93 településen nem volt áram, 5135 épület károsult, 41 otthon pedig lakhatatlanná vált. Békés megye nyolc hivatásos és ugyanennyi önkéntes tűzoltója ehhez a kárelhárítási munkálathoz csatlakozott.

Békésből június 28-án, tehát a vihar másnapján indítottak egy nyolc fős beavatkozó egységet, melynek tagjait a mezőberényi, tótkomlósi és a békési önkéntes egyesületekből állítottak össze. Ők két gépjármű-fecskendővel láttak neki a viharkárok felszámolásának. Araczki Zsolt parancsnok elárulta, a két napon át tartó munka során megbontott tetőket fedtek le, valamint kidöntött fákat is eltávolítottak, de az áramellátás nélkül maradtakon is segítettek.

Haskó György tűzoltó alezredes, igazgatóhelyettes kiemelte, fokozott szükség van a hivatásos és az önkéntes tűzoltók összefogására.

A szabolcsi kárfelszámolásban résztvevő tizenhat kitüntetett tűzoltó közül négyen a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományából származnak, akik a munkafolyamatban tartalék gépjármű-fecskendőjükkel vettek részt.

 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …