2024. április 26., péntek
FONTOS

Akár milliós támogatást is kaphatnak a gyulai társasházak felújításra

A gyulai önkormányzat 2018-ban döntött arról, hogy a felújításra szoruló társasházak lakói pályázatot nyújthatnak be az épületek korszerűsítésére.

Az elsőként benyújtott pályázatokat a múlt hónapban bírálta a gazdasági bizottság, a nyertes lépcsőházak pedig a Vásárhelyi Pál utca 4. , a Budapest körút 62-63., és a Hétvezér utca 2-6. szám alatt található ingatlanok lettek.

A közös képviselők az elmúlt napokban írhatták alá azokat a szerződéseket, melynek köszönhetően önkormányzati hozzájárulással újulhatnak meg a lakótömbök. A támogatás összege minden esetben a felújítási költségek 50%-a, de maximum 1.000.000 Ft. Ficzere Péter, a Vásárhelyi Pál utcai lépcsőház közös képviselője elmondta, hogy az összegből az épületben található lépcsőfordulók és folyosók elavult burkolatait szeretnék kicserélni. A Budapest körúti lakótömbbel kapcsolatban szintén hasonló tervekről számolt be Braunné Bucsai Julianna, de emellett az elszívó berendezések felújítási munkálatait is elvégzik majd. Hozzátette, hogy a Hétvezér utcában pedig a tetőszerkezetet újítják fel. A pályázaton sikerrel szereplő társasházak a támogatási összeg mellett megtakarítással is rendelkeznek, ez is alapkövetelmény volt a pályázati kiírásban. – mondta Torma Béla önkormányzati képviselő.

Hamarosan a pályázati felhívás második körét is kihirdetik, melynek beadási határideje szeptember 30. lesz.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …