2020. január 29., szerda
FONTOS

Idén nyáron is csúcsközelben van a gyulai turizmus

A számos gyulai kiállítóhely közül az egyik legnépszerűbb idén is az Almásy-kastély Látogatóközpont.

2019-ben eddig 33407-en látogatták meg a kastélyt, a gyulai várat pedig 42865-en tekintették meg. A diákok a tanév ideje alatt ingyen utazhattak vonattal a várba, a lehetőséggel sokan éltek.

Az elmúlt hetekben egy kutatást végeztek a kastélyban, egy doktorandusz hallgató egyetemi dolgozatát a kastély kapcsán készíti. A 200 kitöltött kérdőívből kiderült, hogy a népszerű attrakciók között szerepel a terítés, a madarak, valamint a varázstükör.

Boros Zoltán a Hunguest Hotel Erkel igazgatói asszisztense kiemelte, továbbra is belföldről érkezik hozzájuk a legtöbb vendég, viszont idén megfigyelhető volt, hogy nőtt a külföldi vendégek aránya. Általában 3-4 napot töltenek Gyulán, legtöbben családosan érkeznek.

Az Erkel Hotel a vár és a fürdő közelségének köszönhetően számos gyulai programot tud kínálni vendégeinek.

Boros Zoltán hangsúlyozta, az Erkel Hotelbe már jövőre is van leadott foglalás. Jelenleg már az őszi wellness hétvégék a legkeresettebbek, valamint az őszi-, téli szünet, a karácsony, valamint a szilveszter.

Nézze meg ezt is:

Az Almásy-kastélyban olvashatók Werner György felmenőinek levelei

  Werner György évszázados hagyománnyal rendelkező üveges kisiparos dinasztia leszármazottjaként folytatta Gyulán, és tanulta ki …