2024. április 26., péntek
FONTOS

Minden egyházmegye kap a kézzel másolt Bibliából

Minden egyházmegye kap egy fakszimilét abból a kézzel másolt, több mint ötezer oldalas Szentírásból, amelynek eredetijét Ferenc pápa kapta meg 2015-ben – közölte a biblia­másolás kezdeményezője, Benyik György biblikus tanár, a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia igazgatója.

Benyik György felidézte: a kézírásos bibliamásolat készítésében több mint ötezren vettek részt; az önkéntesek egy-egy oldalra írták a Szentírás sorait, a lap alján pedig névjegyükkel is ellátták a másolatot. A bibliamásolatot 2015-ben hatvan zarándok vitte el Rómába, és október 14-én, egy nyilvános fogadáson adták át Ferenc pápának.

űMielőtt a kézírásos lapokat Kádár László könyvkötő mester bekötötte volna, valamennyi oldalt digitalizálták. Ez alapján készítette el a JATE Press a tízkötetes papírkötésű hasonmás kiadást, amely 2016-ban jelent meg. Egy-egy kötet ötezer forintba kerül, és a szegedi kiadónál megrendelhető.

A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány európai uniós forrásból mind a tizenkét római katolikus egyházmegyének nyomtattatott egy-egy példányt.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …