2024. április 13., szombat
FONTOS

Polgárőrök versenyeztek Mezőberényben

Elméleti és gyakorlati feladatokban mérték össze tudásukat a polgárőrök. Békés megyét Pljesovszki János és Szász Pál képviselheti az országos döntőn.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Békési Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2019. szeptember 7-én rendezte meg a XV. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny megyei döntőjét Mezőberényben. A megmérettetésre a rendőrkapitányságok nyolc négyfős csapatot neveztek be, így 32 polgárőr teljesíthette az elméleti és gyakorlati feladatokat. A rendezvény megnyitóján Jakusovszki Zoltán r. alezredes a Mezőberényi Rendőrőrs parancsnoka köszöntötte a versenyzőket. Az elméleti feladatok, tesztek kitöltését a gyakorlati rész követte. Itt ügyességi pályán bizonyíthatták rátermettségüket, tehették próbára tudásukat a polgárőrök. Az eredményhirdetésen Pelleg József r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője köszönte meg a polgárőrök rendőrséget segítő munkáját és azt, hogy ilyen sokan részt vettek a versenyen.

A legeredményesebb, a Békéscsabai Rendőrkapitányság Kesjár Mátyás, Roszik László Róbert, Szász Pál és Szűcs Viktor összeállítású polgárőr csapata volt. A második helyen a szarvasi polgárőrök végeztek, csapatuk tagjai: Molnár György, Pljesovszki János, Molnár János és Jansik István. A harmadik helyezett pedig az Orosházi Rendőrkapitányság csapata lett. A versenyzők: Sütő Ádám, Zámbori Tamás, Bóka Attila és Makszi János. Az egyéni összetett verseny legjobbja Pljesovszki János, a Szarvasi Polgárőr Egyesület tagja lett. A második és a harmadik helyezett is a Békéscsabai Rendőrkapitányság összeállításában versenyző polgárőrök közül került ki, Szász Pál és Roszik László Róbert személyében.

A 2019. szeptember 28-án, Budapesten megrendezésre kerülő XV. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny országos döntőjén Pljesovszki János és Szász Pál képviselheti Békés megyét.

Nézze meg ezt is:

„Bolondok napja! Boldog húsvétot!”

Interneten akart vásárolni, de csalás áldozata lett egy Békés vármegyei nő április 1-jén. Rögtön tudta, …