2024. május 7., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 09. 20.

Témák:

– Jövőre 3,5 hektáron telepíthetnek tölgyest az eleki út melletti szennyvíztelep területén – tájékoztatott Görgényi Ernő polgármester a pénteken megtartott sajtótájékoztatón. A városvezetés célja a Gyula déli és nyugati külterületén lévő erdőterületek gyarapítása annak érdekében, hogy a város körül egy zöld gyűrűt hozzanak létre.

– Különleges alkalommal gyűlt össze Gyula és testvérvárosa, Nagyszalonta delegációja, péntek este tartották ugyanis a Toldi film premierjét a Művelődési Központban. A határon átnyúló közös munkában egy 50 fős stáb vett részt, köztük olyan neves színészek is, mint Koncz Gábor vagy Reviczky Gábor.

– Csütörtökön bemutatta megyei listás jelöltjeit a Jobbik Magyarország Mozgalom. A Gyulán megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, a következő időszakban nagy figyelmet fordítanának a gazdasági felzárkózás és a környezetvédelem ügyére.

– Grimm-mese kiállítás nyílt csütörtökön a gyulavári tornacsarnokban. Az öt installáción a legnépszerűbb figurák jelennek meg, mint Csizmás kandúr, Hamupipőke vagy Hófehérke.

– Az Apor Vilmos óvoda az egyik olyan helyszín, ahol a Tick-Tack bábszínház az első előadásait játszotta, a napokban pedig Fizi Miska újabb kalandját ismerhették meg a gyerekek. Strausz Róbert, a bábszínház igazgatója az évszaknak megfelelően, igazi őszi hangulatú előadással érkezett az óvodába.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 30.

Témák: – A Magvető református iskola tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet hétfő délután abból az alkalomból, hogy …